Országos vizsganyilvántartás

|Elérhetőségi információk|

Tisztelt Vizsgaszervezők!

A szakképzés területén első alkalommal nyílik lehetőség arra, hogy Önök mint vizsgaszervezők, a szakmai vizsgáztatás általános szabályairól és eljárási rendjéről szóló 20/2007. (V. 21.) SZMM rendeletben meghatározott adataikat számítógépes nyilvántartás céljából a vizsga befejezését követő harminc napon belül, elektronikus úton, digitális aláírással juttassák el a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézetbe.

Az adatküldés - mely a 2005. július 1-jét követően szervezett szakmai vizsgákra vonatkozik - mind az iskolai rendszerű, mind az iskolarendszeren kívüli szakmai képzést lezáró szakmai vizsgák után kötelező, valamennyi OKJ szerinti szakképesítés szakmai vizsgáját követően, mindegyik szakmacsoport vonatkozásában.

A rendelet előírja, hogy a központi nyilvántartáshoz megküldendő adatlapokat kizárólag elektronikus úton, legalább fokozott biztonságú elektronikus aláírással ellátott dokumentumként kell eljuttatni az NSZFI részére.

Bízunk benne, hogy minden vizsgaszervező beszerezte a szükséges tanúsítványt, felkészült arra, hogy a feladatot részéről sikeresen megoldja, adatait számítógépen, digitális aláírással küldje meg intézetünkhöz.

Kérek minden Vizsgaszervezőt, hogy precíz munkájukkal segítsék a feladat megoldásának sikerességét!