Vizsgaelnöki jelentés megküldése


A szakmai vizsgabizottság elnökének jogait és kötelezettségeit a szakmai vizsgáztatás általános szabályairól és eljárási rendjéről szóló 20/2007. (V. 21.) számú SZMM rendelet (a 37/2003. OM rendelettel kiadott OKJ-hez tartozóan a 26/2001. OM rendelet) tartalmazza.

Az SZMM rendelet 13. § (2) bekezdésének g) pontja és a (3) bekezdése értelmében a vizsgaelnök

"g) elkészíti a vizsga előkészítésével, lebonyolításával, a vizsgáztatás feltételeivel, a vizsgázók felkészültségével, a vizsgafelmentéssel kapcsolatos döntéssel, a szakmai és vizsgakövetelmény teljesítésével, a jogszabályi rendelkezések betartásával kapcsolatos észrevételeket, javaslatokat tartalmazó írásos jelentését, és mellékeli hozzá a gyakorlati vizsgatevékenység keretében végrehajtott vizsgafeladatot vagy annak leírását az értékelési útmutatóval együtt, amelyeket a szakmai vizsga befejezését követő egy héten belül megküld megbízójának.
(3) Aki a (2) bekezdés g) pontjában foglalt kötelezettségének nem tett eleget, e kötelezettség teljesítéséig nem bízható meg újabb szakmai vizsgaelnöki teendők ellátásával."

Tekintettel arra, hogy a szakmai, valamint a javító- és pótlóvizsgák a 26/2001. (VII. 27.) OM rendelet és a 20/2007. (V. 21.) SZMM rendelet szerint is szervezhetők, ezért jelenleg kétfajta vizsgaelnöki jelentésre van szükség. 2010. június 1-je után a régi (egyoldalas) vizsgaelnöki jelentés formátumot kizárólag a 26/2001. (VII. 27.) OM rendelet szerinti szakmai vizsgákhoz lehet használni.

Széleskörű fejlesztőmunka eredményeként a 20/2007. (V. 21.) SZMM rendeletben foglalt követelmények alapján elkészült a szakmai vizsgaelnöki jelentés elektronikus kitöltését, kezelését biztosító számítógépes program.

Az elektronikus Vizsgaelnöki Jelentés Rendszert (VEJ) az érintettek a rendelkezésükre bocsátott egyedi felhasználónévvel és jelszóval tudják elérni!

A VEJ rendszer fejlesztésének következő eredményeként megvalósult az a lehetőség, hogy a vizsgaelnök a rendszeren keresztül, jelentéséhez elektronikus formátumban csatolhassa a gyakorlati vizsgatevékenység keretében végrehajtott vizsgafeladatot vagy annak leírását az értékelési útmutatóval együtt.

A vizsgaelnöki jelentésekhez történő dokumentumcsatolással, valamint a rendszer elérésével, kitöltésével, alkalmazásával kapcsolatosan segítségért, illetve információkért forduljon ügyintézőinkhez:


Belépés a Vizsgaelnöki Jelentés Rendszerbe:

FIGYELEM!

A Vizsgaelnöki Jelentés Rendszert (VEJ) az érintettek a rendelkezésükre bocsátott egyedi felhasználónévvel és jelszóval tudják elérni!
A hivatkozásra kattintva előfordulhat, hogy a böngészője, vagy a felugró ablakokat letiltó eszközsora gátolja a bejelentkezési felület megjelenését. Kérjük, engedélyezze a felugró ablakok megjelenését, majd ezután kattintson a megadott hivatkozásra (http://vizsgaelnokjel.nive.hu/VEJ) vagy írja be ezt a hivatkozást a böngészője címsorába és nyomja meg az enter billentyűt.