Segédlet a szakmai vizsgák dokumentumainak elkészítéséhez

|Elérhetőségi információk|

Moduláris felépítésű szakképesítések szakmai vizsgájához


A szakmai vizsgáztatás általános szabályairól és eljárási rendjéről szóló 20/2007. (V.21.) SZMM rendelet alapján a szakmai vizsgák szervezése komoly adminisztrációs terhet ró a szakmai vizsga szervezőire, előkészítőire. A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet módszertani segítséget kíván adni a szakmai vizsga alábbi dokumentumainak elkészítéséhez:

Reméljünk, hatékony együttműködésünkkel jelentősen megkönnyíthetjük a szakmai vizsgák szervezését!

3V tervező rendszer v.4

3V tervező rendszer v.3

3V tervező rendszer v.2

A tömörített fájlt (.ZIP) letöltés után WinZip programmal lehet kicsomagolni. -> WinZip letöltése
A 78/2007 GKM rendelet, nem elírás azt mindkét program tudja kezelni!

Kapcsolat

A program működésével kapcsolatos hibákat a 3vsupport@gmail.com e-mail címen lehet jelezni.Nem moduláris felépítésű szakképesítések szakmai vizsgájához (régi OKJ)


A segédlet használata nem kötelező és a 37/2003.(XII.27.) OM rendeletben szereplő szakképesítések szakmai vizsgájához alkalmazható. A segédlet nincs összefüggésben a 2005. július 1-jét követő szakmai vizsgákkal kapcsolatos - elektronikus aláírással történő - adatközlési kötelezettséggel, amelyet a 20/2004. (VII.27.) OM rendelet ír elő! A segédlet nem kapcsolódik az NSZFI Vizsgaközpontja valamint Vizsganyilvántartási központja által működtetett elektronikus vizsgabejelentési rendszerekhez!

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet - az érettségi vizsgákon már alkalmazott nyomtatványkitöltő segédprogram mintájára - segédletet készített az OKJ rendszerű szakmai vizsgák dokumentumainak (osztályozó ív, törzslap, bizonyítvány) kitöltéséhez. A segédlet Microsoft Excel táblázatkezelő programban készült, használatához Microsoft Windows operációs rendszer és Microsoft Office, illetve Microsoft Excel programkörnyezet szükséges. A segédprogram elkészítésénél a legfontosabb szempont az volt, hogy alkalmazásához ne legyen szükség speciális hardver-elemekre és szoftverekre, telepítése és használata egyszerű legyen.

Ezt a törekvést természetesen korlátozták a jogszabályi kötöttségek, nevezetesen az a tény, hogy a 20/2004. (VII.27.) OM rendelettel módosított 26/2001. (VII.27.) OM rendelet a szakmai vizsgáztatás általános szabályairól és eljárási rendjéről kimondja, hogy a szakmai vizsgán csak az előírt törzslap-nyomtatvány használható.

Az előírt törzslap-nyomtatvány "A3" formátumú, ezért nyomtatásához ilyen nyomtatóra van szükség.

Jogszabályi változás esetén lehetőség van a program átalakítására úgy, hogy "A4"-es formátumú nyomtatványt is kezeljen.