Hírarchívum

    Honlapjaink

    Partnereink
Európa legnagyobb nemzetközi gazdasági versenye Budapesten
2010.12.01

Budapest, 2010. november 26., péntek (MTI) - Európa legnagyobb nemzetközi gazdasági versenyét rendezték meg pénteken Budapesten, a diákoknak komplett gazdasági esettanulmányt kellett megoldaniuk.

A hatodik alkalommal megrendezett az EBC*L Champions League-en a versenyzők három kategóriában mérték össze tudásukat: harminc-harminc középiskolai, felsőoktatásban tanuló diák, valamint 35 év alatti fiatal felnőtt versenyzett. A három kategóriában a bonyhádi Szentes László Olivér, a fővárosi Pálmai Dániel, illetve Keresztes Zoltán fiatal vállalkozó végzett az első helyen. A budapesti versenyen a legfiatalabb résztvevő 15, a legidősebb 31 éves volt.

EBC*L Gazdasági Verseny
2010.10.25

Jelentkezzen 2010. november 26-án megrendezésre kerülő gazdasági versenyünkre és mutassa meg gazdasági-, pénzügyi-, marketingtudását, gazdagodjon értékes pénz- és tárgynyereményekkel, és akár egy bécsi úttal valamint egy EBC*L Gazdasági „A” modul oklevéllel melyet a világ 33 országában ismernek és elfogadnak!
A versenyen és a bécsi döntőn való részvétel ingyenes!

Nevezési kategóriák:

  • középiskolás diákok
  • főiskolások, egyetemisták
  • 35 év alatti vállalkozók, munkavállalók, álláskeresők

Előny (de nem feltétel): EBC*L Gazdasági Oklevél
MOST KIVÉTELES LEHETŐSÉG: INGYENES EBC*L ONLINE TANANYAG a felkészüléshez mindenkinek!

A versenyre történő jelentkezés feltétele és módja:

  • A fenti kategóriák valamelyikébe tartozás
  • A www.ebcl.hu/verseny oldalról letölthető jelentkezési lap visszaküldése a megadott címre (1158 Budapest, Bezsilla Nándor u. 16.) 2010. november 5-ig.

További részletek az EBC*L versenyről a www.ebcl.hu/verseny oldalon, vagy a 06-1/419-3066-os telefonszámon!

Környezetvédelmi szakterület tanárainak és szakoktatóinak felkészítése a moduláris szakmai vizsgáztatásra
2010.11.23

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet 2010. december 1-jén a moduláris szakmai vizsgák szervezésével, lebonyolításával megbízott, a Környezetvédelem-vízgazdálkodás szakmacsoport szakképesítésit oktató pedagógusok számára konzultációs lehetőséget is biztosító felkészítő programot szervez.

A program a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatása alapján térítésmentes.

A program alapvetően a 19/2008 (XII.4.) SZMM rendelettel módosított, a szakmai vizsgáztatás általános szabályozásáról és eljárási rendjéről szóló 20/2007 (V.21.) SZMM rendelet alapján szervezett szakmai vizsgák előkészítésére és lebonyolítására készít fel. A program lehetőséget ad az elektronikus vizsgadokumentáció alkalmazásának és az újonnan bevezetett on-line vizsgaelnöki jelentésnek a megismerésére, továbbá tájékoztatást ad a vizsgák ellenőrzésének új rendszeréről.

Jelentkezni lehet a jelentkezes@nive.hu e-mail címen a név és elérhetőség megadásával vagy az alábbi linkre kattintva:

"NŐI KARRIER 40 és 50 ÉV FELETT" nemzetközi konferencia
2010.11.17

A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) "női karrier korhatár nélkül" kezdeményezése keretében "Női karrier 40 és 50 év felett" címmel rendezi meg soron következő konferenciáját 2010. november 20-án (szombaton) 10:30 és 14:00 óra között neves magyar és külföldi előadók részvételével a budapesti belváros egyik legszebb épületében, a Gerbeaud Házban. A konferencia keretében kerül sor az MNKSZ "Női esélyegyenlőségért" díjainak ünnepélyes átadására a 2010-ben kitüntetetteknek.

Vállalkozási szerződés a hozzájárulásra kötelezettek által nyújtott fejlesztési támogatások, a szakképzési hozzájárulási kötelezettség, és az MPA képzési alaprészéből pályázat, illetőleg egyedi döntés alapján nyújtott támogatások helyszíni ellenőrzésére
2010.11.09

a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet által "Vállalkozási szerződés keretében a Munkaerőpiaci Alap képzési alaprész terhére, a szakképzési hozzájárulásra kötelezettek által szakképző iskoláknak, TISZK-eknek, felsőoktatási intézményeknek közvetlenül átadott fejlesztési támogatások helyszíni ellenőrzése. A szakképzési hozzájárulási kötelezettségüket gyakorlati képzés megszervezésével teljesítők bevallásinak és a főtevékenységként gyakorlati képzést végzők elszámolásainak helyszíni ellenőrzése. Az Alaprész terhére nyilvános pályázat alapján nyújtott szakképzési célú támogatások, és az Alaprész terhére egyedi döntéssel nyújtott szakképzési és felnőttképzési célú támogatások helyszíni ellenőrzése" tárgyában indított nyílt közbeszerzési eljárás

A dokumentáció beszerzésének határideje: 2010. december 16. 10.00 óra

Szakképzési tanévnyitó 2010
2010.08.30

A Budapesti Corvinus Egyetem Budai Campusának dísztermében zajlott le 2010. augusztus 27-én délelőtt az Országos Szakképzési Tanévnyitó.

A rendezvényen 498 regisztrált résztvevő ismerhette meg a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium valamint a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet tájékoztatóit a kezdődő tanév feladatairól, a fejlesztésekről, a várható változásokról.

Felhívás a szociális továbbképzések szervezői részére
2010.08.26

Ezúton értesítjük a szociális továbbképzések szervezőit, hogy a 2011. évi személyes gondoskodást végző személyek részére minősítendő, továbbképzési pályázatok postára adási határideje 2010. október 15.

A postai határidő után feladott pályázatok formai hiba miatt elutasításra kerülnek!

Szakképzési tanévnyitó 2010
2010.08.13

Tisztelt Intézményvezető Asszony, Tisztelt Intézményvezető Úr!

A Nemzetgazdasági Minisztérium megbízásából tisztelettel meghívom a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet által szervezett Országos Szakképzési Tanévnyitó Értekezletre.

Időpont: 2010. augusztus 27. 10 óra
Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem Budai Campus "K" épület Díszterem
Cím: 1118 Budapest, Villányi út 29-43. (Helyszín megközelíthetősége)

A férőhelyek korlátozott száma miatt további jelentkezést nem tudunk elfogadni!
A regisztrált résztvevők névsorát folyamatosan közzétesszük. A listát ide kattintva érhetik el.
Amennyiben a regisztrációval kapcsolatban kérdése van, kérem hívja a (06-1) 431-6566, vagy a 431-6567-es telefonszámot.

Tisztelettel,
Nagy László
főigazgató

Szakmai auditálási szolgáltatás biztosítása
2010.06.04

Megjelent a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet ajánlati felhívása egyszerű közbeszerzési eljárásra.

A beszerzés tárgya: Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Társadalmi Megújulás Operatív Program 2.2.1-08/1-2008-0002 keretében "A képzés minőségének és tartalmának fejlesztése" című kiemelt projekthez kapcsolódó szakmai auditálási szolgáltatás biztosítása.

A dokumentáció beszerzésének határideje: 2010. június 21. 10.00 óra

"Kémia Oktatásért" díj 2010
2010.06.01

A Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt. 1999-ben díjat alapított általános, közép- és szakközépiskolai tanárok részére, hogy támogassa és erősítse a kémia színvonalas iskolai oktatását. "A Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémia Oktatásért" kuratóriuma a díjazottakat azok közül a jelöltek közül választja ki, akik több éve elismerten a legtöbbet teszik a kémia iránti érdeklődés felkeltésére, a kémia megszerettetésére, továbbá akiknek tanítványai az utóbbi években sikeresen szerepeltek a hazai és a nemzetközi kémiai jellegű tanulmányi versenyeken. A "Kémia Oktatásért" díjat 1999. óta eddig összesen 47 tanár nyerte el.

Az Alapítvány a díjat a 2010. évre újra kiírja.
Kérjük, hogy a kuratórium munkájának elősegítésére tegyenek írásos javaslatokat a díjazandó tanárok személyére. A rövid, legfeljebb egy oldalas írásos ajánlás tényszerű adatokat tartalmazzon a javasolt személy munkásságára vonatkozóan. A díj elsősorban a magyarországi kémia tanárok elismerést célozza, de a határon túli iskolákban, magyar nyelven tanító kémiatanárok is javasolhatók (ebben az esetben egy magyarországi és még egy helyi ajánlás is szükséges). Az írásos ajánlásokat legkésőbb 2010. szeptember 10.-ig kell eljuttatni az Alapítvány címére (Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémia Oktatásért, 1475 Budapest, Pf. 27). A díjak ünnepélyes átadására 2010. őszén, később megjelölendő időpontban kerül sor.

Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémia Oktatásért

Szakiskolai monitoring vizsgálatok 2009/2010. tanév I. félév vége
2010.05.04

Felkérjük a szakiskolák, speciális szakiskolák, szakiskolai évfolyamot működtető intézmények, és a TISZK-ek vezetőit, hogy minél nagyobb számban küldjék be az intézményi adatokat a szakiskolai és a speciális szakiskolai 9-10. évfolyamokra, valamint a szakiskolai felzárkóztató és az előkészítő (pl. Dobbantó) évfolyamokra kiterjedő, félévenként ismétlődő monitoring vizsgálathoz az Intézet Kutatásszervezési és fejlesztési osztálya számára. Ezzel elősegítik, hogy az adatok kiértékelése után reális képet kapjanak mind a résztvevő intézmények, mind az adatokat felhasználó irányító szervek a szakiskolai 9-10. évfolyamon tanuló fiatalok eredményességéről, helyzetéről.

A felhívólevél és az adatlapok az NSZFI honlapjáról itt letölthetők. A felhívólevelet és az adatlapokat csak ebben a formában tesszük közzé, kérjük segítő együttműködésüket.

Pályázat szakmai tanárok és gyakorlati oktatók részére
2010.05.04

A pályázat célja a Lisszabonban 2010. december 8-12. között megrendezésre kerülő EuroSkills2010 Lisszabon versenyre szervezett 4 napos szakmai tanulmányúton történő részvétel támogatása. A tanulmányút tervezett időpontja: 2010. december 8-12.

Sportszakmai szakképesítések felülvizsgálata
2010.04.12

Az Önkormányzati Minisztérium felkérésére intézetünk koordinálja a hatályos OKJ-ban szereplő sportszakmai szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményeinek felülvizsgálatát. Az észrevételeket és a javaslatokat 2010. április 20-ig az alábbi email-címre kérjük megküldeni: leganyi.mariann@nive.hu

Tájékoztatót a tervezett új modulstruktúráról és az átdolgozás menetéről itt olvashatnak:

Munkahelyi gyakorlati oktatók képzési programjának megszervezése, lebonyolítása öt régióban
2010.04.02

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) 2.2.1-08/1-2008-0002 keretében "A képzés minőségének és tartalmának fejlesztése" című kiemelt projekthez kapcsolódóan a szerződéskötéstől a "Munkahelyi gyakorlati képzés ösztönzése" alprojekt keretében végrehajtandó, "Munkahelyi gyakorlati oktatók képzési programjának megszervezése, lebonyolítása öt régióban" a jelen dokumentációban meghatározott ütemezésnek és az Ajánlatkérő által megadott igényeknek megfelelően.

A dokumentáció beszerzésének határideje: 2010. április 23. 10.00 óra

Felhívás a "Szakmai oktatók külső munkahelyi tapasztalatszerzése és gyakorlati ismereteinek bővítése" továbbképzés - Pilot projektben való részvételre
2010.04.01

Új Magyarország Fejlesztési Terv, Társadalmi Megújulás Operatív Program 2.2.1-08/1-2008-0002 keretében "A képzés minőségének és tartalmának fejlesztése" című kiemelt projekt 6. alprojektjében Pilot projekt szervezése és bonyolítása tárgyú közbeszerzési eljárás eredményeként a pályázat lebonyolító szervezete a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet és a SZTÁV Felnőttképző zRt. között létrejött Vállalkozási szerződés alapján: a SZTÁV Felnőttképző zRt.

További lehetőség nyílik a pályázatok benyújtására 2010. április 23-ig

Részletek elérhetőek: www.sztav.hu

Közösségi pszichiátriai ellátás minőségi fejlesztésének módszertani feladatai - Műhely
2010.03.11.

2010-ben ismét indítjuk a felnőttképzésben akkreditált szakmai műhely továbbképzést. A programra való jelentkezésről és a szervezésével kapcsolatos információkról részletes tájékoztatás kérhető:

Nagyné Bejczy Emőke képzési menedzsertől
Tel.: (06-32) 521-744, Mobil: (06-30) 413-0650
Fax: (06-32) 423-941
Email: bejczy.emoke@nive.hu

Írásbeli/interaktív vizsgatevékenységek feladataival kapcsolatos nyomdai tevékenység ellátása
2010.02.26

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet által "A Miniszterelnöki Hivatal, Önkormányzati Minisztérium, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, az Oktatási és Kulturális Minisztérium, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium, a Környezetvédelmi és Vízügyi minisztérium szakmai felelősségébe tartozó szakképesítések - iskolai rendszerű, ill. az iskolarendszeren kívüli - szakmai vizsgáihoz szükséges írásbeli/interaktív vizsgatevékenységek feladatainak és javítási-értékelési útmutatóinak, valamint a szakmai versenyfeladatok nyomdai sokszorosítása, valamint a feladatcsomagokhoz szükséges tasakok, borítékok nyomdai feliratozása" tárgyában indított egyszerű közbeszerzési eljárás.

A dokumentáció beszerzésének határideje: 2010. március 17. 10.00 óra

TISZK-ek létszámjelentési kötelezettsége
2010.02.19.

A szakképzési hozzájárulásról és a képzés fejlesztésének támogatásáról szóló 2003. évi LXXXVI. törvény (a továbbiakban Szht.) végrehajtására kiadott 13/2008. (VII.22.) SZMM rendeletet módosító 3/2010. (II.18) SZMM rendelet szerint a nyilvántartásba vett TISZK-eknek 2010. március 22-ig tanulói létszámjelentést kell benyújtaniuk az NSZFI-hez.

Beszámolási kötelezettség a megszervezett továbbképzésekről
2010.02.19.

Figyelem!

A továbbképzés szervezők a 9/2000 (VIII. 4.) SzCsM rendelet 4. § (8) pontja alapján kötelesek a megszervezett továbbképzésekről beszámolót, illetve meg nem szervezett továbbképzésekről bejelentést küldeni az alábbi címre: Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet SKK, 3100 Salgótarján, Május 1. út 54. A 2009 évben lezajlott, vagy meg nem szervezett továbbképzésekről szóló beszámoló, illetve bejelentés postára adásának határideje 2010. február 28.

Ezúton hívjuk fel a továbbképzést szervezők figyelmét, hogy a beszámolási kötelezettség elmulasztása esetén a 9/2000 (VIII. 4.) SzCsM rendelet 4. § (9) pontja alapján a képző továbbképzési programot a 2011. évben nem indíthat!

További információ: Mészáros Péter tel.: (06-32) 521-768

Pályázat a "Legjobb női munkahely - 2009" díj elnyerésére
2010.02.12

"Egyenlő Esélyek Mindenki Számára Európai Év"

A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség a 2007-ben az "Egyenlő Esélyek Mindenki Számára Európai Év" tiszteletére elindított kezdeményezést a nagy érdeklődésre való tekintettel folytatja és pályázatot ír ki a elnyerésére. A kezdeményezés célja, hogy rámutasson a nők foglalkoztatásának esélyegyenlőségi szempontján túl a nők alkalmazásának gazdasági szükségszerűségére. A pályázat az alábbi két munkaadói csoport részére kerül kiírásra: 30-250 fő munkavállalót foglalkoztató, valamint 250 főnél több munkavállalót foglalkoztató vállalkozások.

A pályázat beküldési határideje: 2010. március 12-ig folyamatosan

Értékelő, toborzó konferencia
2010.01.26

Új Magyarország Fejlesztési Terv, Társadalmi Megújulás Operatív Program 2.2.1-08/1-2008-0002 keretében "A képzés minőségének és tartalmának fejlesztése" című kiemelt projekt 7. alprojektjén belül elindul "Az idegen nyelvi kompetenciák fejlesztése" program II. szakasza.

Tanulmányi versenyek
2010.01.05

Intézetünk szervezésében megrendezésre kerülő 2009/2010. tanévi szakmai tanulmányi versenyekkel kapcsolatos információk a honlapunk bal oldalán a "Tanulmányi versenyek" menüpontban találhatók. A versenyekkel kapcsolatos fontos információkat folyamatosan tesszük ki a honlapunkra, kérjük, kísérjék figyelemmel!