European Computer Driving Licence
| általános tudnivalók | Jelentkezési lap | Árlista | Elérhetőségeink |

Általános tudnivalók

Az ECDL (European Computer Driving Licence) az Európai Unió által támogatott, egységes európai számítógép-használói jogosítvány, megszerzéséhez 1 elméleti és 6 gyakorlati vizsgát kell letenni, az alábbi modulokból: (a modul nevére kattintva elolvashatja annak tematikáját)

A hallgató az ECDL rendszerbe való első jelentkezésekor okmányként kezelendő vizsgakártyát kap, amelyre adatait a vizsgaközpont vezeti fel. A vizsgakártya a regisztrációtól számított három évig érvényes , lejárta után új vizsgakártyát kell váltani, és az addig teljesített vizsgákat meg kell ismételni.

A regisztráció megtörténte után a hallgató jogosult bármelyik akkreditált vizsgaközpont meghirdetett vizsgájára jelentkezni.

Egy vizsga ideje 45 perc, egy napon több vizsga is letehető.

ECDL START bizonyítvány

Az ECDL START bizonyítvány 4 modulvizsga letételével szerezhető meg, az ECDL START moduljai a következők: valamint egy szabadon választott modul az alábbiak közül: (a modul nevére kattintva elolvashatja annak tematikáját)

Az ECDL START-ra való jelentkezéskor kapott vizsgakártya alkalmas a teljes ECDL bizonyítvány megszerzésére is. A START bizonyítvány kiállításakor tehát a hallgató visszakapja a leadott vizsgakártyát is, ily módon az eredeti regisztrációtól számított három éven belül bármikor módjában áll a fennmaradó 3 modulvizsgát is teljesíteni.

Bővebb információ az ECDL hivatalos honlapján olvasható. (www.ecdl.hu)